15/11 2010

Kampus dokumentarnih filmova: Masterschool 2011

Metamedia set

Rok za prijavu:
30. studenoga 2010.
Više datuma tijekom 2011. godine u Münchenu u Njemačkoj
www.documentary-campus.de

Ova radionica podrazumijeva jedinstven desetomjesečni tečaj razvoja projekata tijekom kojega polaznici stječu uvid u razradbu, produkciju i distribuciju dokumentarnih programa na međunarodnome tržištu. Tijekom faze razradbe svakomu polazniku pomažu po dva mentora, a polaznicima je omogućena i praksa u određenoj produkcijskoj ili distribucijskoj tvrtki.

Svojom fleksibilnošću i praćenjem tržišnih trendova Kampus stručnjacima i nadarenim mladim filmašima pruža priliku da pronađu vlastiti put do međunarodnoga tržišta dokumentarnih filmova.

Vrijeme i mjesto održavanja

Program se sastoji od četiriju petodnevnih radionica, nakon kojih slijedi vikend edukacije otvoren za javnost (Open Training Sessions). Radionice se obično održavaju u veljači/ožujku, svibnju, srpnju i listopadu i to u Münchenu, Leipzigu te još dvama europskim gradovima izvan Njemačke.

Uvjeti za prijavu

Podnositelji prijava moraju imati jasnu ideju o projektu dokumentarnoga filma namijenjenog međunarodnoj publici, posjedovati iskustvo na matičnome tržištu, biti spremni prilagoditi svoje projekte tržišnim potrebama te dobro poznavati engleski jezik. Ima mjesta za 15 polaznika, koji mogu povesti po jednoga člana tima ako se radi o timskome projektu.

Kotizacija

Polaznici moraju pokriti troškove putovanja, smještaja i prehrane tijekom četiriju radionica. Edukacijski troškovi nadoknadit će se promotoru kad razrađeni projekti Masterschoola krenu u produkciju (bit će plaćeni iz proračuna za produkciju).

Kontakt

Donata von Perfall, direktorica,
Documentary Campus e.V.,
Einsteinstraße 28,
81675 München,
Njemačka

tel.: +49 89 410739 30
e-pošta: info@documentary-campus.de
Posjetite internetske stranice: www.documentary-campus.com

Za više informacija:

Martina Petrović, voditeljica Ureda
e-pošta: martina.petrovic@mediadesk.hr

RSS 2.0 | trackback