18/06 2012

Izvještaj s Otok Daily multimedijalnog treninga

Metamedia klub, Novosti


Tijekom ovogodišnjeg, osmog po redu Internacionalnog filmskog festivala u Izoli – Kino Otok, kulturno i obrazovno društvo PINA iz Izole, u kooperaciji sa svojim partnerima iz Njemačke, Nizozemske, Španjolske, Estonije, Hrvatske i Italije, uspješno je organizirala Otok Daily Multimedijalni trening. Trening je trajao deset dana, od 26. svibnja do 5. lipnja ove godine, u pitoresknom istarskom gradiću koji je još uvijek sačuvao dosta od svoje autentičnosti i gotovo dirljive ljepote koja uzmiče pred novim graditeljskim trendovima i arhitekturom supermarketa i betona.
Malo se izgubite u Izoli, a to i nije tako teško, izgubit ćete se i u vremenu, puno ljepšem i inspirativnijem! A još ako se izgubite u filmskim pričama i slikama, Izolu nećete zaboraviti nikada.
Pomenuti filmski festival, koji se u gradiću održavao od 30. Svibnja do 3. Lipnja organizatorima internacionalnog treninga poslužio je kao platforma za stvaranje okruženja u kom bi učesnicima mogli dati izuzetno stimulativnu i kreativnu podlogu (platformu) za originalno, slobodno, kreativno promišljanje konkretnog kulturnog sadržaja i događaja. Organizatori su također obezbedili vrhunsku stručnu i logističku podršku, pozvavši mentore Nemanju Babića (RS) Piervittorio Vitori (IT) koji su sa učesnicima podjelili svoje veliko znanje i iskustvo na polju novih medija, kreativnog pisanja i postprodukcije. Rezultati toga su na blogu: www.pina.si/otokdaily na koji su svakodnevno dodavane refleksije festivala. Svi video uradci, skupa sa onima koji su svako veče na festivalu prikazivani prije početka zvanične filmske selekcije, također su dostupni na ovom blogu. Također, tjekom festivalskih dana, izašle su i dvije brošure sa autorskim tekstovima učesnika, njihovim refleksijama događanja.
Kao dio europskog projekta Youth in Action, svrha ovog treninga bila je i da se poveća mobilnost, te razviju nove vještine ljudi koji rade sa mladima, u organizacijama za mlade, u internacionalnom okruženju. Na treningu je učestvovalo 21 mladih u dobi od 20 do 35 godina, iz sedam europskih zemalja: Italije, Španjolske, Njemačke, Nizozemske, Estonije, Slovenije i Hrvatske.
Zorica Visković

RSS 2.0 | trackback