16/11 2010

Hrvatska u susret 2011. – Europskoj godini volontiranja: Značaj i uloga koordinatora volontera

Metamedia set

U organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u partnerstvu s projektom TACSO – Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva, u Zagrebu će se 24. studenog održati konferencija „Hrvatska u susret 2011. – Europskoj godini volontiranja: Značaj i uloga koordinatora volontera.“

Riječ je o značajnoj konferenciji o volonterstvu koja za cilj ima unaprijediti kapacitete za provedbu volonterskih programa u ustanovama i organizacijama civilnog društva kroz rad koordinatora volontera. „Konferenciji u zagrebačkom Hotelu International prisustvovat će stotinjak sudionika, od čega 80 koordinatora volontera, sudionika koji su tijekom 2009. i 2010. završili edukaciju iz područja menadžmenta volontera, a dolaze iz organizacija civilnog društva i javnih ustanova iz cijele Hrvatske, dok će ostali sudionici biti predstavnici tijela državne uprave,“ najavljuje Duška Milinković, iz Volonterskog centra Udruge Mi iz Splita.

„Organizacije civilnog društva u Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama u kojima djeluje TACSO projekt, u velikoj se mjeri oslanjaju na rad volonterki i volontera. Svako nastojanje da se unaprijedi volonterstvo stoga predstavlja doprinos jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva, bilo da je riječ o udrugama, ustanovama, zakladama ili nekim drugim neprofitnim organizacijama, a upravo je to osnovna svrha projekta,“ rekla je Aida Bagić, savjetnica projekta TACSO za Hrvatsku.

Konferenciju su uz TACSO poduprijeli Nacionalni odbor za razvoj volonterstva, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

RSS 2.0 | trackback