03/06 2011

Generator audiovizualne i performativne umjetnosti

Novosti

Osmo izdanje privremenog, kreativnog, interaktivno-istraživačkog laboratorija CAMP Festivala, nakon Njemačke i Portugala, ove se godine prvi put održava u Zagrebu.
Čak četrnaest hrvatskih i njemačkih umjetnika koji se bave glazbom i zvukom, videom, svjetlom i novim medijima okupirat će tijekom šestodnevnog festivala prostore Pogona Jedinstvo i Kluba Močvara kako bi publici pružili jedinstveni uvid u uzbudljivo umjetničko područje vizualne glazbe, ali i u sam suradnički proces nastanka radova te razvoja i realizacije ideja.

CAMP festivalska platforma jedinstveni je “site-specific” generator audiovizualne i performativne umjetnosti.
Prvi se dio festivalskog programa sastoji od radionica, predavanja, diskusija i proba tijekom kojih umjetnici različitih profila i interesa improviziraju i eksperimentiraju s glazbom, zvukom, svjetlom i vizualnim.

Mukotrpni višednevni rad umjetnika (od kojih su neki surađivali s glazbenim superstarovima kao sto su Frank Zappa i Basement Jaxx) po principu “od jutra do sutra” posve je otvoren za javnost i pomno će se dokumentirati i analizirati, pri čemu će prikupljeni materijali (tekstovi, fotografije i video dokumentacija) biti na raspolaganju svim zainteresiranima.

Tijekom vikenda, nakon teškog tjedna reda, rada i discipline, umjetnici će publici predstaviti konačne rezultate kreativnog festivalskog laboratorija: performansi progresivne i elektronske glazbe praćeni svjetlosnim audio-vizualnim instalacijama i projekcijama na rasporedu su u subotu i nedjelju, 11. i 12. lipnja, od 21 sat u prostorima Pogona Jedinstvo. Nakon uživanja u izvedbama, Camp Soundsystem uz VJ nastupe Martine Mezak i Maxa Hattlera publiku će počastiti subotnjom afterparty veselicom u Klubu Močvara.

U izradi festivala, između ostalih, sudjeluju Antun Božičević, Friedemann “Fried” Dähn, Axel Hanfreich, Max Hattler, Ana Hušman, Damir Bartol Indoš, Jörg Kallinich, Mark Lorenz Kysela, Ivan Marušić Klif, Thomas Maos, Martina Mezak, Philipp Rahlenbeck, Davor Sanvincenti, Kurt Laurenz Theinert.
VIŠE: http://www.kulturpunkt.hr/i/vijesti/2322/

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback