22/11 2012

Druga radionica iz ciklua “Potakni kreativnost” Video radionica: VIDEOSKOK

Metamedia set, Novosti

Najavljujemo drugu radionicu iz ciklua “Potakni kreativnost” Udruge Metamedij Video radionica: VIDEOSKOK, voditelj: Matija Debeljuh

Video radionica simboličnog imena “VIDEOSKOK” osmišljena je kako bi privukla mlađu populaciju zainteresiranu da zakorači u nešto inovativniji pristup svijet glazbenih video spotova. Ideja je da se u dogovoru sa već renomiranim izvođačima kao i onima manje poznatima, mladim sudionicima pruži prilika susresti se s profesionalnom produkcijom te putem timskog rada naprave kvalitetan video broj koji će kasnije biti plasiran sa strane odabranog izvođača. Etabilirani glazbeni izvođači i autori pjesama garantirati će pojavnost videa na sceni i na svim dostupnim medijima na kojima će se prikazivati.

VIDEOSKOK je radionica za izradu glazbenih videa spotova na kojoj će se korisiti pjesme već renomiranih izvođača kao što su Tamara Obrovac, Gustafi,  Fakofbolan, Figli di Bruno Atomico, MCShadow.

Cilj radionice je pokušati sa polaznicima video radionice odabrati 1-3 pjesme s kojom će se onda obraditi sve faze video stvaralaštva, od početne ideje do montaže i finalne realizacije glazbenog video spota.

Kroz program radionice polaznici će biti angažirani u različite aspekte izrade glazbenog videa. Pojašnjeni će biti elementi potrebni za izradu glazbenog videa: analizu video spotova na teoretskom nivou, predavanja o formi i stilskim odrednicama medija, scenariju, produkciji i organizaciji, budžetu, tehnikama snimanja, režiji itd.
Na radionici će se demonstrirati rad s najsuvremenijom opremom za snimanje slike i zvuka: HD kamera, DSLR fotoaparat, mikrofon. Na radionici će se napraviti najmanje jedan zajednički video spot svih polaznika.

Dob za prijavu, od 18 do 35 godina
Na radionicu se mogu prijaviti svi koji žele zakoračiti u čudesan svijet filma i izrade glazbenih video spotova, maksimalan broj polaznica radionice je 10 ljudi. Zainteresirani se mogu prijavati popunjavanjem prijavnice koja se nalazi u nastavku Popunjenu prijavnicu treba poslati na contact@metamedia.hr do 28.11.2012., a 28.11.2012. moguće je prijaviti se dolaskom u ured (Gajeva 3, Pula), ovisno o broju prijavljenih.

Prvi termin radionice je 28.11.2012. u 18:00, u DC Karlo Rojc, Gajeva 3, u prostpru Udruge Metamedij
Nužno je  da polaznik koji se prijavi aktivno sudjeluje u radionici za cijelo njezino trajanje. Potrebno je i malo predznanja, odnosno, osnovno korištenje fotoaparata ili kamere. Radionica će trajati 10 dana u razdoblju od 28.studenog do 10. prosinca, dakle raditi će se I subotom.

Faze razvoja radionice:

Predprodukciju
–    analiza video spotova
–    ideja
–    pisanje sinopsisa ili/i scenarija
–    razrađivanje scenarija i izrada knjige snimanja
–    traženje lokacija

Produkcija
–    produkcija i organizacija, budžet
–    tehnike snimanja
–    osnove kamere, rasvjete i zvuka
–    rad sa kamerom, snimanje
–    rad sa glumcima, članovima benda
–    osnove režije

Postprodukciju
–    pregledavanje sirovog video materijala
–    osnove montaže u Final Cut Pro
–    postprodukcija slike
–    osnove video formata za web
–    internet kao platforma za distribuciju video spotova

Matija Debeljuh (kratka biografija)

Matija Debeljuh rođen je 14. 04. 1980. u Puli.
Diplomirao je na Umjetničkoj Akademiji Dizajn Vizualnih Komunikacija – Video Oblikovanje  u klasi prof. Vlade Zrnića, u Splitu.
2003 predstavlja Hrvatsku na biennalu mladih umjetnika Europe i Mediterana.
Matija je do sada izlagao na mnogobrojnim skupnim i samostalnim izložbama u Puli, Rovinju, Rijeci, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Torinu, Trstu, Ateni, Vilniusu, New Yorku, Brussels…Uz nekoliko domaćih i međunarodnih radionica svakako treba izdvojiti sudjelovanje na Sarajevo Talent Campusu, projektu Sarajevo Grad Filma i Berlinale Talent Campusu. Eksperimentalni filmovi i video radovi Matije Debeljuha prikazivani su na međunarodnim festivalima gdje su osvojili i značajne nagrade
Kratka filmografija: K51, La cantina di ferro, Opsesija, Contrada

Prijavnica-za-VIDEO-radionicu-

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback