17/09 2010

Akcija za stazu Delfin/ Pula

Metamedia set

Inicijativa građana za obustavu postupka izrade Urbanističkog plana uređenja “Lučica Delfin” u suradnji s Udrugom “AADI” i Zelenom Istrom organizira akciju čišćenja i oživljavanja pješačke i biciklističke staze na području lučice Delfin dana 18. rujna (subota) od 9 do14 sati.

Opće je poznato da je zelenilo unutar “gradskih zidina” od velike važnosti za kvalitetan urbani život.

Zelene su oaze važne za fizičko i mentalno zdravlje građana; unapređuju čovjekov kontakt s prirodom, poboljšavaju oslobađanje od stresa, dobro utječu na mentalni I fizički razvoj djece. Zelenilo, također, poboljšava i čistoću zraka. Ponovno osposobljavanje pješačke staze iznad lučice Delfin bit će dodatni poticaj našim sugrađanima da budu više fizički aktivni.

Ova zanimljiva staza, koja se proteže središnjim dijelom područja iznad lučice Delfin, danas je zarasla, a mogla bi biti lijepa i mirna poveznica na putu prema Zlatnim stijenama i Verudeli. Da bi smo građanima omogućili korištenje, šetnju i vožnju biciklom i tim dijelom pulskog priobalja, stazu ćemo ponovo staviti u funkciju.

Pozivamo sve građane dobre volje, rekreativce i ljubitelje prirode koji žele sudjelovati u ovoj plemenitoj akciji da se odazovu.

Okupljanje je u subotu 18. rujna u 9 ujutro na parkiralištu nasuprot restorana “Borghese”. Zainteresirani se građani mogu uključiti u bilo koje vrijeme između 9 i 14 sati. Sudionicima akcije osigurali smo marendu, osvježenje i radne rukavice. Alate (grablje, vile, kosire, vrtlarske škare, kariole) bi sudionici akcije trebali donijeti sami. Za sva pitanja ili nedoumice zainteresirani se građani mogu obratiti na telefone: 099 514-79-64091 555-15-16.

U slučaju da pada kiša, akciju odgađamo za 2. listopada (subota) u isto vrijeme.

Koristimo priliku da se zahvalimo Pula Herculanei, koja je osigurala kontejner za smeće, pekari Corona, koja je donirala marendu za sudionike, te svim građanima koji su već najavili svoj dolazak i pomoć u bilo kojem obliku.

Pozivamo sugrađane i sugrađanke da svojim dolaskom dadu potporu daljnjoj borbi protiv betonizacije ovog dijela grada.

Za Inicijativu građana Sanda Letonja-Marjanović, predsjednica udruge “AADI”

preuzeto sa  http://h-alter.org/

RSS 2.0 | trackback