04/05 2011

“Akcija Rojc”

Novosti

Ovogodišnja “Akcija Rojc”, zajednička manifestacija udruga iz Druištvenog centra Rojc, održat će se u subotu, 07. svibnja 2011. godine.

Ove godine program se seli u unutrašnje dvorište Rojca i nadovezuje se na 13. umjetničku radionicu “Krojcberg” projekt koji je zasnovan na umjetničkom konceptu koji bivšu vojarnu promatra kao strukturu grada u kojem su prostori udruga “kuće”, a zajednički prostori postaju “javni gradski prostori” (ulice, trgovi, parkovi, itd.).
U sklopu ovogodišnjeg Krojcberga radit će se intervencije i instalacije upravo u unutrašnjem dvorištu Rojca. Sudjelovat će deset umjetnika iz Zagreba i Osijeka.

PRIJEPODNEVNI PROGRAM: od 10:00 do 15:00 sati
Program počinje u 10:00 sati, a otvorit će ga članovi Puhačkog orkestra prigodnom budnicom.
Kao što priliči gradskim trgovima tijekom cijelog prijepodneva Monte Paradiso i Zelena Istra organiziraju “markat” ili popularni buvljak gdje će građani moći kupovati, prodavati, mijenjati, poklanjati robu, igračke, knjige, filmove.  Građani su već rezervirali svoja mjesta tako da nas očekuje bogata ponuda ljetnih krpica , a u ovo vrijeme ekološke, moralne i financijske krize princip ponovno upotrijebi dobiva na dodatnoj važnosti.

Odred izviđača “Istra” i “Uljanik” svoje će vještine prezentirati na bočnoj zelenoj površini gdje će građani moći vidjeti pravi izviđački kamp.
U 11:00 sati za najmlađe udruga Čarobnjakov šešir pripremila je zabavnu i edukativnu predstavu “Magga Ricca!”.   U 11:30 aerobic studio Hip-Hop organizira besplatan trening za zainteresirane, a za one egzotičnijeg ukusa Capoeira Pula će prezentirati atraktivnu brazilski vještinu.
U 12:00 sati Centar Yuan Tong  nam dovodi poznatog kineskog majstora koji će prezentirati kineske borilačke vještine.
Slijedi koncert Udruge Figaro: violina&gitara koji će izvesti klasično-popularan repertoar,  a nakon njih nastupaju odlični breakdenceri plesnog stuida AB original.
Udruga Art&Music će od 10-15 sati  u svom prostoru na drugom katu otvoriti izložbu stripova nastalih na radionicama te stripova poznatih autora Janjetov&Hollingsworth uz glazbu DJ Filja i DJ Brade.

POPODNEVNI PROGRAM: od 15:00 do 21:00 sat
U popodnevnom programu posjetitelji će moći pogledati izložbu radova pristiglih na natječaj za vizualni identitet Saveza udruga Rojca u organizaciji udruge TOFA, te u zajedničkom prostoru tkzv. Dnevnom boravku izložbu gosta iz Graza Michaela Maiera “Paintings” u organizaciji Makine.
Od 15:00 sati u MP podzemlju biti će prikazani brojni filmovi o Rojcu koje će ustupiti Inat, Metamedia, Pulska Filmska Tvornica i Makina.
Od popodnevnog glazbenog programa najavljujemo Romski puhački orkestar, jazz duo “Les Chattes Noires” i u 19:00 sati u zajedničkom prostoru koncert udruge Rondo Histriae&gosti koji će izvesti svoj repertoar zborskog pjevanja.

VEČERNJI PROGRAM se seli u klupski prostor MP Podzemlja gdje nas u 21:00 sat očekuje koncert grupe “MOGNSTUAMBUAM” iz Graza- gosti su to iz jednog sličnog kulturnog centra SCHAUMBAD.
Dečki opisuju svoj bend kao alpski rock, a prijevod imena benda glasio bi otprilike “Trbuhovjetroviti momci”. Od 22:00 sati pa do jutra zabavaljat će nas DJ Filjo te DJ-i udruga Marsroom i Seasplash.

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback