04/07 2014

Adriatic Game Jam 2014, Media Mediteranea 16

Novosti

Radionica Adriatic Game Jam sastojala se od informativnog djela, gdje su gosti koji su ujedno bili i treneri na radionici predstavili svoj rad. Henrik Malmgren iz Švedske predstavio je svoj rad na zvuku i glazbi za video igre i rekao nešto o svom radu u Danskoj u studiju Good Job studios kojeg je osnivač. Alina Constantin iz Belgije predstavila je svoj šareni svijet crtanih video igara koje su proistekle iz njezinog kratkog animiranog filma The Shrug Island. Igra istog imena dobila je od Kick Starter donacijske platforme gotovo 150.000 kn u donacijama od fanova projekta. Pričala je kako joj je pomoglo iskustvo direknog rada s obožavateljima i kako ih je uključila u razradu svoje igre i svijeta na kojem se igra bazira. Svoje iskustvo podijelila je i Sabine Harrer, iskusna dizajnerica igara koja iza sebe ima nekoliko analognih igara. Tako da je radionica s obzirom da niti jedan polaznik nije imao iskustvo izrade digitalnih igara vrlo brzo presla u analogni trak.
Drugi i treći dan su se razvijali igrivi koncepti s idejom da se mogu izvesti na ulici, s ograničenim rekvizitima i na ograničenom prostoru. Na kraju svega je u subotu 21.6. na trgu svetog Tome izvedena demonstracija dvije igre gdje se uključilo mnoštvo djece, prolaznika. Igre su bile na temu evakuacije, što je određeno prvi dan nakon otvaranja.
U planu su slične takve radionice tijekom cijele godine s obzirom da se forma pokazala kao jako zanimljiva i zabavna polaznicima, a rezultati su praktične igre koje se mogu dalje razrađivati, bilo za analogno korištenje u stvarnom prostoru bilo za adaptaciju za digitalnu platformu.
Slike i više na Twitteru i Facebooku pod #adriaticjam.
indexppp
RSS 2.0 | trackback