01/07 2014

25. godina Europske diplome za kulturni menadžment

Novosti

IMAG0644

 

Međunarodna mreža menadžera u kulturi Oracle, održala je skupštinu ali i obilježila 25. godišnjicu od pokretanja Europske diplome za kulturni menadžment. Tom prilikom predstavljena je zanimljiva publikacija koja je objavljena kao svojevrsni podsjetnik na prvih 25. godina ovog jedinstvenog edukacijskog ciklusa kojem je cilj polaznike osposobiti za međunarodnu suradnju.

Na skupu na kojem je sudjelovao  i Marino Jurcan, predsjednik udruge Metamedij. Osim što je jedan od članova mreže te je položio Diplomu u godini 2010-2011., Marino je ovom prilikom imao i dj nastup na partyu dobrodošlice.

IMAG0674

U bogatom programu skupa održano je više predavanj i radionica po metodi “World cafe” na temu Trendovi u kulturnom menadžmentu za 2020 ali i koje su vještine i  kompetencije važne za uspješno menadžiraranje u kulturi. Spomenute su prije svega sposobnostr kritičkog mišljenja, etičnost ali i odgovornost djelatnika u kulturi.

Svojim zanimljivim predavanjima program su obogatili  Raymond Weber, predsjednik Ustanove Marcel Hicter,  Christopher Gordon, predsjedavajuči u Orijentacijskom timu Europske Diplome,  Robert Alagjozovski, predsjednik Oracle mreže te Rod Fisher, jedan o pionira razvoja kulturnih politika i istraživanja u kulturi na europskoj razini.

Jedno od najzanimljivijih predavanja bilo je ono Teodora Celakoskog koji je ukratko predstavio aktivističke akcije organziacije Pravo na grad. Pri tom je u diskusiji spomenuta i važnost Rojca kao društveno kulturnog centra.

 

IMAG0625

Sljedeća skupština mreže Oracle bit će održana u Češkoj, u ljeto 2015.

Tags: , , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback