02/08 2018

GIF Natječaj: Recikliramo digitalni otpad!

Media Mediterranea, Novosti

‘Digitalni otpad’ je otvoreni natječaj za GIF animacije organiziran u sklopu 20-tog Media Mediterranea festivala. Od vas očekujemo da reciklirate svoj “digitalni otpad” i izradite GIF animaciju. Digitalni otpad su sve vaše neželjene fotografije koje zauzimaju kilobajte na vašem mobitelu, fotoaparatu ili kompjuteru. To mogu biti neobjavljene fotografije, ne zadovoljavajući selfiji, fotografije s pogreškom, duplikati fotografija itd… Milijuni fotografija dnevno cirkuliraju društvenim mrežama, mi želimo one koje nisu “imale toliko sreću” i ostale su zarobljene na vašem uređaju. Možete nam poslati svoje autorske GIF animacije ili možete učitati fotografije na jedan od internetski servisa za izradu GIF animacija kao što je www.photomosh.com.

Budite kreativni i pošaljite nam svoje nastale radove na mail: mediterraneafest@gmail.com.

Radovi će biti izloženi na festivalu Media Mediterranea, u Titovom parku u Puli, 17. i 18. kolovoza 2018. Na ovoj stranici možete naći primjere za inspiraciju, te detaljnije upute korištenja photomosh-a. Radove možete prijaviti do 14. kolovoza.

Na natječaj su dobrodošli gifovi svih vrsta: od stop-motion animacije, preko isječaka ekstrahiranih iz video snimaka, fotografskih kolaža, ručne animacije, pa do animiranog teksta ili pak radova izrađenih uz pomoć internetskih servisa. Trajanje i dimenzije animacije u potpunosti su slobodni, a jedina su tehnička ograničenja GIF format i beskonačni loop. Ruke su vam odriješene, a mi se veselimo vašem digitalnom otpadu.

Photomosh
• Učitajte svoju fotografiju
• U lijevom gornjem kutu označite GIF opciju
• Izmjene možete raditi mijenjajući postavke u desnom izborniku ili pritiskom na “MOSH”
• Spremite izrađeni GIF i pošaljite nam na mail mediterraneafest@gmail.com s napomenom GIF “Digitalni otpad”

Hvala na prijavama i vidimo se na festivalu!

                   

RSS 2.0 | trackback